Timothy Dupont wint de Kustpijl in Heist

10/09/16 om 18:58 - Bijgewerkt om 19:01

Timothy Dupont heeft zaterdag de 44e editie van de Kustpijl (1.2) gewonnen. De 28-jarige renner uit Bredene haalde het na 199 kilometer in Knokke-Heist in een massaspurt van Bert Van Lerberghe en Jelle Donders.

Timothy Dupont wint de Kustpijl in Heist

Van bij de start lag het tempo zeer hoog in het peloton, in het eerste wedstrijduur werd zelfs 48,6 kilometer afgewerkt. Toch bleven de uitvalspogingen elkaar opvolgen. Een groep van 17 renners mocht de tien plaatselijke ronden van elk 7,6 kilometer aanvatten met een voorsprong van 0:30 op het peloton. Bij de leiders tekenden onder andere Jérôme Baugnies, Jonas Rickaert, Joeri Stallaert, Jimmy Janssens, Stijn Steels, Maxime Farazijn, Timothy Dupont en Dries De Bondt present. Maar ook zij kregen geen vrijgeleide en met nog negen ronden voor de boeg smolt weer alles samen.

Geen vrijgeleide

Het sein dan voor Kevyn Ista, Benjamin Verraes, Gordon De Winter en Ludwig De Winter om hun kans te gaan. Ook zij kregen geen vrijgeleide van het grote pak. Jérôme Baugnies, Jimmy Janssens, Gerry Druyts en Dylan Bouwmans versnelden op veertig kilometer van de eindmeet. Wouter Mol probeerde in zijn eentje de kloof te overbruggen maar slaagde daar niet in. Met nog drie ronden te rijden moest Dylan Bouwmans zijn metgezellen laten rijden en werd hij snel gegrepen door het peloton waarin de mannen van Veranda's Willems het tempo bepaalden. Wanneer ook de mannen van Topsport Vlaanderen-Baloise mee gingen rijden achter de drie leiders slonk deze hun voorsprong zienderogen.

Op drie kilometer van het einde volgde dan ook de hergroepering en werd duidelijk dat ontknoping ging vallen na een massasprint. Daarin was Dupont de sterkste, hij volgt de Italiaan Marco Zanotti op als eindlaureaat van de Kustpijl. Voor de renner van Veranda's Willems werd het al zijn veertiende UCI-zege van het seizoen.

(Belga - foto Coghe)

Hieronder vind je de volledige uitslag:

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!