Timothy Dupont trekt naar Wanty-Groupe Gobert

© BELGA
Redactie KW

De sprinter uit Bredene kwam dit jaar uit voor Veranda’s Willems-Crelan, maar kon de successen uit 2016 er niet herhalen.

Wanty-Groupe Gobert kan zijn derde aanwinst voor 2018 aankondigen. Timothy Dupont was de zegekoning in 2016 met 15 overwinningen (waaronder het Kampioenschap van Vlaanderen en Nokere Koerse), 30 podiumplekken en 50 top 10-plaatsen. In 2017 won hij de GP Jef Scherens in de kleuren van Veranda’s Willems-Crelan. De renner uit Bredene, 29 jaar, zal zijn snelheid ten dienste van Wanty-Groupe Gobert stellen in 2018 en 2019. Het gaat om de derde transfer na Odd Christian Eiking en Boris Vallée.

“Vorig jaar stond ik al dichtbij Wanty-Groupe Gobert. Het is een mooie ploeg, die fraaie kansen heeft om opnieuw de Tour de France te betwisten”, aldus Dupont. “Bovendien ken ik het merendeel van de renners in de ploeg. Ik kom goed overeen met een aantal Belgen, en specifiek met Guillaume Van Keirsbulck, mijn trainingspartner en beste vriend die dichtbij mij woont.”

Het zal moeilijk worden om 2016 te evenaren, maar ik wil zeker verschillende koersen winnen. Ik heb mijn snelheid niet verloren, dat bewees ik nog in Leuven. Ik heb een gecompliceerd jaar achter de rug, met talrijke problemen. Soms was ik geïsoleerd in de finale, maar kon toch nog twee wedstrijden winnen.

Ik wil tonen dat ik nog capabel ben om op het hoogste niveau te scoren. Ik hoop dat ik in staat ben om een aantal voorjaarsklassiekers te betwisten. Wedstrijden als Gent-Wevelgem kan ik winnen in gunstige omstandigheden. In bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen wil ik me graag ten dienste stellen van de ploeg. Bovendien krijg ik een contract van twee jaar. Dat is een teken van vertrouwen en neemt een beetje druk weg. ”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier