Timothy Dupont sprint naar zege in eerste etappe Ronde van de Elzas en pakt de leiderstrui

28/07/16 om 20:20 - Bijgewerkt om 20:20

Timothy Dupont (Verandas Willems) uit Bredene won de eerste rit in lijn van de 12e editie van de Ronde van de Elzas (cat 2.2).

Timothy Dupont sprint naar zege in eerste etappe Ronde van de Elzas en pakt de leiderstrui

© BELGA

Na 171,8 kilometer tussen de Franse gemeenten Velleminfroy en Dannemarie was de 28-jarige Gentenaar in de massasprint sneller dan de Nederlander Stan Godrie en veldrijder Vincent Baestaens.

Timothy Dupont neemt dankzij tien bonificatieseconden de leiderstrui over van de Amerikaan Curtis White, die woensdag de proloog in Sausheim op zijn naam schreef.

Voor Timothy Dupont is het de tiende overwinning van het seizoen. Eerder won hij een etappe in de Driedaagse van West-Vlaanderen, Nokere Koerse, drie ritten in de Ronde van Normandië, Dwars door de Vlaamse Ardennen, de GP Criquelion, de Memorial Philippe Van Coningsloo en de GP de Pérenchies.

Vrijdag staat er een etappe over 151,2 kilometer met start in Altkirch en aankomst in Huningue op het menu. Zondag eindigt de Franse rittenkoers.

(BELGA)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!