Timothy Dupont grijpt naast de overwinning in GP Stad Zottegem

23/08/16 om 17:38 - Bijgewerkt om 19:28

Veldrijder Tim Merlier (Crelan-Vastgoedservice) heeft dinsdag de 81ste editie van de GP Stad Zottegem gewonnen.

Timothy Dupont grijpt naast de overwinning in GP Stad Zottegem

Timothy Dupont. © BELGA

In een sprint haalde de 23-jarige Merlier het van Timothy Dupont (Veranda's Willems) en de Duitser Marcel Sieberg (Lotto-Soudal). Op de erelijst volgt hij Kenny Dehaes op. Voor Merlier was het de eerste zege van het jaar.

Geen dertiende UCI-zege dus, voor de 28-jarige Timothy Dupont. "Tweede worden is de eerste verliezer zijn. De minst leuke plaats voor een renner. Maar eigenlijk mag ik na zo'n zware wedstrijd niet klagen. Ik was de hele dag niet goed. De warmte speelde me zeker op. In de finale werd ik, nog voor de laatste kasseizone, perfect afgezet. Maar ik werd daarna teruggezet naar de zevende plaats en dan wist ik meteen dat een nieuwe zege er niet meer inzat", aldus Dupont.

"Ik kwam wel nog dicht bij Tim Merlier maar het werd net niet. Ik had ook veel energie doorheen de wedstrijd verspeeld. Ook omdat ik wist dat het geen massasprint zou worden. In de spurt van een omvangrijke groep zou ik wel een betekenisvolle rol kunnen spelen. Aidis Kruopis was er vooraan niet meer bij dus konden we hem niet meer uitspelen met de ploeg. En ikzelf schoot net iets tekort om het hier te halen."

(Belga)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!