Timothy Dupont derde in tweede rit Ster van Bessèges

Timothy Dupont (midden) is als vijfde op zes seconden beste Belg.
Redactie KW

Christophe Laporte (Cofidis) heeft donderdag de tweede rit in de 48ste Ster van Bessèges (cat. 2.1) gewonnen.

De Fransman toonde zich na 151 van kilometer van Nimes naar Générac de snelste in de sprint. Zijn landgenoot Bryan Coquard, die de handen al in de lucht stak, moest met de tweede plaats vrede nemen. Timothy Dupont sprintte naar de derde stek en met Amaury Capiot (vierde), Emiel Vermeulen (vijfde) en Kevyn Ista (negende) eindigden nog drie andere Belgen in de top tien. Laporte neemt ook de leiderstrui over van Marc Sarreau, die woensdag de openingsrit won. Coquard en Sarreau staan als tweede en derde in dezelfde tijd als Laporte. Dupont is als vijfde op zes seconden beste Belg.

De beginfase werd gekleurd door tal van aanvalspogingen, maar het duurde tot de eerste klim van de dag vooraleer een groepje van vijf erin slaagde om weg te rijden. Jimmy Turguis, Romain Combaud, Pierre Idjouadiené, Davide Gabburo en onze landgenoot Dries Van Gestel reden maximaal vier minuten bij elkaar, waarna FDJ, Vital Concept en Cofidis enkele mannetjes aan het werk zetten. Op 15 kilometer was de voorsprong gezakt naar 25 seconden en leken de vluchters vogels voor de kat. Maar het viel even stil in het peloton en de laatste drie vluchters, Van Gestel, Turgis en Le Cunff, werden pas op 2 kilometer ingehaald. Dat in eerste instantie door Guillaume Van Keirsbulck en Sean De Bie, maar het peloton was niet ver en ook de twee Belgen werden in de slotkilometer opgeraapt.

Op de finish stak Coquard de handen in de lucht, de finishfoto wees echter uit dat Laporte hem nog net voorbij was geglipt. Laporte vierde zijn derde profzege. In 2015 en 2017 won hij de Tour de Vendée.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier