Tijdritkampioen Vandewalle nog altijd nergens onder dak voor komend seizoen

© VDB
Redactie KW

Kristof Vandewalle (30) hoopt zo snel mogelijk nieuws te krijgen over een nieuw team. De drievoudig Belgisch kampioen tijdrijden uit Torhout fietst volgend seizoen niet langer voor Trek, maar een nieuwe ploeg dient zich vooralsnog niet aan.

Vandewalle koerste twee seizoenen voor Trek en was zelf vragende partij om de ploeg te verlaten. “In juni/juli besefte ik dat ik andere oorden moest opzoeken”, zegt hij. “Maar ik had uiteraard niet gedacht dat het zo moeilijk zou zijn om een nieuwe ploeg te vinden.”

World Tour of pro-continentaal team

Vandewalle is op de sukkel sinds de Vuelta van vorig jaar waar hij op de eerste dag, tijdens de ploegentijdrit, een rib brak. Hij reed die Vuelta nog uit, startte vervolgens op het WK tijdrijden in Ponferrada waar hij 24e werd, maar ook daarna hield de pech niet op. Begin oktober 2014 werd hij aangereden op training, liep hij een barst op in het scafoïde en werd zijn meniscus geraakt. In de Giro van dit jaar brak hij een vinger en moest hij afstappen. Daarna stak een knieblessure op als gevolg van die valpartij. “De pech en pijn hielden maar niet op. Intussen zijn alle problemen wel van de baan en voel ik me weer topfit.”

Ik weet dat ik nog jong ben en er nog enkele jaren tegenaan kan, maar stoppen spookt wel door mijn achterhoofd

Maar voorlopig zit de nog maar 30-jarige renner wel zonder team voor volgend seizoen. “Het is rustig op de transfermarkt”, licht hij toe. “Momenteel zie ik nog twee opties: één bij een World Tour-team en één bij een pro-continentale ploeg. Ik hoop deze week meer nieuws te krijgen over dat World Tour-team. Als die deur dicht gaat, dan moet ik me focussen op iets anders. Ik zou graag snel duidelijkheid willen en op korte termijn willen weten waar ik sta. Ik zeg niet meteen neen tegen een pro-continentale ploeg, maar ik ga niet op eender welk voorstel in.”

Een vervroegd afscheid?

Dus flitst zelfs af en toe een afscheid van de wielersport door zijn hoofd. “Ik denk daar wel aan. Ik weet dat ik nog jong ben en er nog enkele jaren tegenaan kan, maar stoppen spookt wel door mijn achterhoofd. Ik fiets nog altijd heel graag en hoop op een nieuw team. Ik heb er nog niet bij stilgestaan wat ik dan wel wil doen volgend seizoen: mijn ervaring doorgeven aan jongeren misschien. Nu goed, daar wil ik liever nu nog niet te veel aan denken. Er is nog tijd om een nieuwe ploeg te vinden, al begint de tijd wel te korten.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier