Tielt startplaats van belangrijke vrouwenkoers

De Tieltse burgemeester Els De Rammelaere en startverantwoordelijke Pavel Desmet flankeerden tijdens de voorstelling van de vrouwenkoers renster Maaike Polspoel, die in Tielt ongetwijfeld aan de start zal verschijnen. © Foto HDV
Tom Van Houtte

Stad Tielt heeft de start binnengehaald van de vrouwenkoers die wordt gereden de dag van Dwars door Vlaanderen. In 2016 vindt die wedstrijd plaats op woensdag 23 maart.

“Tot dit jaar werd de koers gereden op een lokaal parcours in en rond Waregem, maar om te voldoen aan de regels van de UCI moesten we streven naar een grotere lus. We hebben geopteerd voor een koers van stat tot stad en vanaf 2017 ambiëren we een plaats op de internationale kalender”, vertelt startverantwoordelijke Pavel Desmet. Met Tielt werd een contract afgesloten voor een jaar met optie op drie jaar.

Start op de Markt

De officieuze start vindt plaats op de Markt en aan het Vlaemynck Business Center op de ring wordt het damespeloton officieel op gang gevlagd. “Ook Dwars door Vlaanderen zelf, de herenkoers dus, passeert door Tielt”, zegt een trotse burgemeester Els De Rammelaere. “Aangezien de Ronde van Vlaanderen eveneens onze stad aandoet, hebben we beslist om van de periode die door beide koersen wordt begrensd een tiendaagse vol wieleractiviteiten te maken in samenwerking met de verenigingen. Dat kan gaan van een zoektocht tot diverse lezingen”, aldus nog de Tieltse burgemeester. De Ronde van Vlaanderen wordt verreden op 3 april 2016.

Alejandro Valverde

Ander nieuwtje van het Dwars door Vlaanderen-front is dat ‘s werelds nummer één Alejandro Valverde (Movistar) al zijn deelname heeft toegezegd.

(TVW)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Tielt en Het Wekelijks Nieuws Gaver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier