Thuisrenner Klaas Lodewyck krijgt stevige concurrentie in Handzame Classic

© Kurt Desplenter
Redactie KW

In De Beuk in Kortemark werd de nieuwe editie van de Handzame Classic en de Handzame Challenge onder grote belangstelling voorgesteld.

De gemeente wordt op vrijdag 20 maart de place to be voor de wielerliefhebber, want de organisatoren konden opnieuw een mooi deelnemersveld bijeen krijgen.

Het was sportjournalist Karl Vannieuwkerke die de avond in goede banen leidde. De Handzame Classic krijgt met Etixx-Quick Step, BMC en Lotto-Soudal drie ProTourploegen aan de start. “We strikten heel wat goeie renners uit de streek”, zegt organisator Bert Pattyn. “Uiteraard is er onze thuisrenner Klaas Lodewyck, maar ook Yves Lampaert, Guillaume Van Keirsbulck, Jens en Jelle Wallays, Alphonse Vermote… zullen er bij zijn.”

De Handzame Classic start in Bredene aan het Staf Versluys centrum om 12u15. Daarna trekken de renners het Heuvelland in om iets na 15.30 uur terug in Handzame te arriveren voor drie plaatselijke ronden van 14 kilometer.

Op diezelfde dag staat ook de Handzame Challenge voor beloften en elite zonder contract op het programma. “De jonge renners- ze moeten allemaal jonger dan 27 zijn- beginnen er aan om 11.15 uur aan het Klein Strand in Jabbeke. In Handzame hebben ze nog vijf doortochten voor de boeg.”

(BC/Foto Kurt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier