Thomas Deceuninck mist wedstrijd in eigen Ledegem door ongeval

Thomas Deceuninck. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

De 27-jarige Thomas Deceuninck was goed aan het seizoen begonnen en leek klaar voor een sterke prestatie voor eigen volk in Ledegem. Maar vorige week werd de elite zonder contract van vind! Cycling Project omvergereden op training.

“Ik had van de wedstrijd in Ledegem van woensdag een doel gemaakt, maar het zal dus niets worden”, zucht Thomas Deceuninck. “Vorige week dinsdag ben ik immers omver gereden op training, in de Hazegoedweg in Roeselare. Ik hield er een zware hersenschudding en een verstuikte pols aan over. Gezien de impact mag ik dus niet klagen, het had erger kunnen aflopen… Het is nu afwachten hoe het verder evolueert. Van de hersenschudding heb ik geen last meer, maar van mijn pols heb ik deze week nog hinder ondervonden. Spijtig dat ik zo de koers in Ledegem normaal moet missen, want de vorm was al goed. Maar eind juli krijg ik nog een kans om mij te tonen voor eigen volk.”

“Ik wou goed zijn voor eigen volk”

De elite zonder contract had met een zevende plaats in Wevelgem al getoond dat hij klaar was voor zijn thuiskoers. “De week ervoor had ik op training al gevoeld dat de conditie goed zat. Uiteindelijk reed ik in Wevelgem een sterke finale en had ik zelfs nog over. Of ik er verstandiger gereden heb dan vorig seizoen? (lacht) Ik heb deze keer inderdaad niet constant zitten wegspringen in de finale. Vorig jaar verspilde ik altijd te veel kracht in die fase van de koers, waardoor ik altijd laatste van de kopgroep was. Nu behaalde ik dus de zevende stek. Hopelijk kan ik snel terug koersen en ben ik rap terug op niveau, want ik was veel vroeger in vorm dan anders. In de winter heb ik een goede basis kunnen leggen, dus moet dat wel in orde komen.”

Toptienplaatsen

De renner van vind! Cycling Project is er alvast op gebrand om zich te tonen dit seizoen. “Ik hoop zoveel mogelijk toptienplaatsen te halen en af en toe eens voor een uitschieter te zorgen. Behalve de koers in Ledegem heb ik niet echt doelen voor ogen. Ik mik vooral op de koersen in de streek. Dat is plezant, ook voor de supporters. Ik ben alvast gemotiveerd om er een mooi seizoen van te maken”, besluit Thomas Deceuninck. (SM)