Terpstra favoriet voor velen bij start Dwars door Vlaanderen in Roeselare

Dwars door Vlaanderen ging woensdagvoormiddag van start in Roeselare. © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Ondanks de regen, mocht Roeselare als startstad van Dwars door Vlaanderen toch enkele duizenden wielerliefhebbers verwelkomen. Eensgezindheid over de winnaar was er niet, maar Niki Terpstra werd toch vaak genoemd. Net zoals de plaatselijke helden: Jens Debusschere en Guillaume Van Keirsbulck.

Duizenden wielerliefhebbers verzamelden zich aan de bussen op het Polenplein of aan het podium op de Grote Markt om zich te vergapen aan de 167 wielrenners die vandaag Dwars door Vlaanderen rijden. De semiklassieker met start in Roeselare en aankomst in Waregem. Vorig jaar won Terpstra en ook dit jaar is hij voor velen een van de favorieten. “Hij is gebrand om een derde keer te winnen”, aldus Dieter Heyerick die samen met enkele vrienden de koers vanaf de eerste minuut op de voet zal volgen.

“Vanochtend was er al een ontbijt en straks gaan we de koers nog op verschillende plaatsen langs het parcours bekijken en tussendoor natuurlijk een pintje drinken. Dit is voor ons een vaste afspraak, een verplichte dag vakantie”, klinkt het lachend.

Uit eigen streek

De naam Niki Terpstra mag dan al veel genoemd worden, er zijn nog andere favorieten, ook uit eigen streek. Want joas, chauvinistisch zijn de West-Vlamingen toch nog altijd. “Het zou mooi zijn mocht er een jongen van de streek winnen: Guillaume Van Keirsbulck of Jelle Walllays bijvoorbeeld of Belgisch kampioen Jens Debusschere”, hoopt José Debels, schepen van Sport in Roeselare.

Terpstra favoriet voor velen bij start Dwars door Vlaanderen in Roeselare

Jens Debusschere is één van de lokale favorieten.
© STEFAAN BEEL

De fans van Jens Debusschere zijn er alvast klaar voor. “We volgen de koers met twee minibusjes”, vertelt Maxim Debusschere, broer van Jens. Enkele jaren geleden stond hij zelf nog aan de start van de koers. “Sowieso zijn we het hele Vlaamse voorjaar bijna altijd van de partij. Voor de Ronde van Vlaanderen is het te vroeg, maar een wedstrijd zoals Dwars door Vlaanderen moet zeker te doen zijn. De vorm zit alvast goed bij Jens”, aldus Maxim nog.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier