'Stille Willy' Willems sprak als coureur het liefst met de pedalen (en met succes)

27/04/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 25/04/18 om 14:11

Willy Willems (54) vertoefde van 1988 tot en met 1997 in het profpeloton en won een aantal mooie wedstrijden in binnen- en buitenland. Aan Willy is een modelhelper voorbijgegaan. "Mijn hematocriet overschreed nooit de 42, terwijl 50 de toegelaten grens was waarnaar de meesten in die periode ook trachtten te gaan."

30 jaar is het al geleden dat Willy Willems als 24-jarige neoprof in de Spaanse Ronde van de Mijnvalleien in Asturië zijn eerste overwinning behaalde op onder andere Melchor Mauri, die drie jaar later de Vuelta zou winnen. Nog vruchtbaarder dan de Spaanse was de Zwitserse bodem, waarop Willy in de GP Willem Tell drie dagzeges behaalde. "De mooiste daarvan viel mij te beurt in Davos in 1992", valt hij in. "Daar hield ik onder meer Oskar Camenzind, Erik Dekker en Michael Boogerd achter mij. Ook aan mijn zege in eigen De Haan in 1994 bewaar ik mooie herinneringen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!