Stijn Devolder afgevoerd naar ziekenhuis na val

09/05/17 om 19:49 - Bijgewerkt om 19:48

Frederik Frison (Lotto Soudal), Stijn Vandenbergh (AG2R) en Stijn Devolder (Veranda's Willems-Crelan) waren de voornaamste slachtoffers van de zware valpartij in de openingsetappe van de Vierdaagse van Duinkerke.

Stijn Devolder afgevoerd naar ziekenhuis na val

© BELGA

Vandenbergh had door de impact zelfs even het bewustzijn verloren en bleef roerloos liggen. In de ambulance kwam hij weer bij zijn positieven. In het ziekenhuis van Valenciennes wordt hij nader onderzocht. Men vreest op zijn minst voor een zware hersenschudding. Ook Devolder smakte hard tegen het asfalt van Rieux en Cambresis. "Ik heb Devolder, Stef Van Zummeren en Gaetan Bille bij mij in de auto genomen en we zijn naar het ziekenhuis van Kortrijk getrokken", vertelt zijn sportdirecteur Ivan De Schamphelaere. "Bij Devolder vreest men voor een breuk, anders heeft hij een zware kneuzing aan de ribben opgelopen. Van Zummeren heeft last aan het staartbeen. Bille kwam in de openingsetappe zelfs twee keer ten val. We blijven dus in de hoek waar de klappen vallen. Ik betwijfel dat Bille en Van Zummeren woensdag nog aan de start komen van de tweede etappe. Zij reden de rit wel nog uit, Devolder niet meer."

.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!