Stefan Morjean, sidekick van Claude Criquielion:"Alleen jammer dat het niet wat langer mocht duren"

14/07/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 13/07/17 om 17:40

De inmiddels 57-jarige Stefan Morjean zette 30 jaar geleden aan in de Tour en kon die - derde keer, goede keer - ook voltooien. Stefan zou in het huidige peloton tot de beter verloonde modelhelpers behoren. 30 jaar geleden viel hem dat, alle verhoudingen in acht genomen, ook al te beurt als sidekick van Claude Criquielion. "Elke keer dat ik deelachtig was geweest aan een groot succes, kwam Claudy 's anderendaags langs voor een zogezegde vroege training, maar dat was vooral om een deugddoende extra op mijn ontbijttafel te leggen."

Stefan Morjean stond voor betrouwbare degelijkheid. Hij was vanaf 1983 een 23-jarige late(re) roeping. Winnen was zijn regel niet, tot hij dat jaar geregeld zegevierde in het grensgebied Oost-Vlaanderen-Henegouwen en zich liet opmerken in de betere koersen, gekruid met een dagzege in de Ronde van West-Vlaanderen en een zesde plek in de Ardense Pijl.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!