Stan Dewulf uit Stavele pakt brons op Belgisch kampioen bij de beloften

13/08/17 om 22:10 - Bijgewerkt om 22:08

De 21-jarige Jordi Van Dingenen (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) heeft zich zondag in Stabroek, na 176 kilometer, tot Belgisch kampioen bij de beloften gekroond. Franklin Six werd tweede voor Stan Dewulf.

Stan Dewulf uit Stavele pakt brons op Belgisch kampioen bij de beloften

Stan Dewulf. © a-Bart

Al vrij snel in de wedstrijd vormde zich een omvangrijke kopgroep met 23 renners. Op vijf ronden van het einde, of met nog 71 kilometer voor de boeg, viel Bryan Boussaer voorin weg. Ook voor Michiel Van Hauwermeiren ging het te snel. Franklin Six, Emiel Planckaert, Bryan Boussaer en Jeroen Pattyn vonden op drie ronden van het eind weer aansluiting vooraan zodat we een kopgroep kregen met 25 renners.

Op 20 kilometer van de eindmeet trokken hieruit acht renners in de aanval. Dat waren Jordi Van Dingenen, Abram Stockman, Stan Dewulf, Cédric Beullens, Julien Mortier, Thijs Aerts, Franklin Six en Brent Clé. Zij mochten het uitmaken wie de tricolore trui in ontvangst mocht nemen en in de daaropvolgende sprint was Jordi Van Dingenen de sterkste.

(Belga)

Bekijk hieronder de volledige uitslag:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!