Sport Coaching Indiana Slabinck wordtpersonal coach

© Foto Coghe
Redactie KW

Indiana Slabinck, die als kleine maar dappere tiener een niet onaardige coureur was en ook in 2018 nog zal koersen, waagt zich op zijn 24ste aan een opmerkelijke carrièreswitch: personal coach!

“Voor de buitenwereld is dit een volslagen verrassing, maar niet voor mezelf”, anticipeert Indiana mijn eerste vraag. “Ik verdiep mij reeds langer in die materie. Jaren geleden volgde ik een avondcursus sportbegeleider waarmee ik nu nog weinig ben maar die mij alvast inspireerde om personal coach te worden. Ik doorliep de avondcursus in vier intense maanden (éénmaal per week van september tot en met december 2017) aan de Hogeschool Odisee in Gent. Het was loodzwaar, maar omdat ik er zovéél zin in had, verliep het nogal vlotjes. Ik liet mij, met mezelf als proefkonijn, al twee jaar in met alle aspecten van het optimaal functioneren van de diverse spiergroepen. Daarbij wordt niet enkel het lichaam, maar ook de geest aan het werk gezet, want de sessie genereert een bijzonder goed gevoel.”

Voor de buitenwereld is dit een volslagen verrassing, maar niet voor mezelf

“Wie ervoor in aanmerking komt?”, riposteert Indiana. “Jan en Alleman of het nu recreanten of competitieve mensen zijn. Het duurt een uurtje en de intensiteit is op maat van elke persoon met als aspecten: kracht, lenigheid, uithouding, snelheid, coördinatie,… Alles komt aan bod.”

“Voorlopig gebeurt het nog individueel. Ik ga op bezoek bij mijn discipel, maar op termijn is het de bedoeling om dat groepsgewijs te doen, wat het nog prijsvriendelijker zal maken dan het nu al is. Behalve personal coach profileer ik mij ook als wielercoach: voor lactaattesten, trainingsschema’s… kan mij bij terecht.”

MINDER 2017

Indiana Slabinck, die halftijds werkt in de Colruyt van Sint-Andries Brugge, blijft intussen ook zelf koersen in de groenwitte gewaden van het Evergemse DMC, waarbij hij zich wil revancheren op een minder 2017. “Toch won ik, deel uitmakend van V.C. Meetjesland Eeklo, het goed bezette open clubkampioenschap in Meulebeke. Dat zette evenwel niet de toon voor een spraakmakend seizoen met slechts twee toptienplaatsen: zevende in Vorselaar en zesde in Nieuwpoort. In 2018 moet het veel beter, het is de beste reclame voor mijn bestaan als personal coach.” (Bernard Callens)