Spanning stijgt in Pistechallenge Trisport Pharma

Tom Vandenbussche

Vandaag vond op de wielerpiste in Rumbeke de vierde manche van de Pistechallenge Trisport Pharma plaats. In enkele categorieën ligt de eindstand al grotendeels vast, maar vooral bij de 13- en 14-jarige aspiranten en nieuwelingen stijgt de spanning. Met nog twee manches te gaan – op dinsdag 11 en 18 augustus – kan het nog vele kanten uit.

Jakov Beirlaen (12-jarige aspiranten jongens) uit Waregem, Eline Vandaele (13-jarige aspiranten meisjes) uit Roeselare en Kyenta Vanwalleghem (14-jarige aspiranten meisjes) uit Ingelmunster waren na afloop van de vorige manche in Assebroek al bijna zeker van eindwinst. Dat is na vandaag nog altijd zo, ook al moest Beirlaen zijn meerdere erkennen in Mathieu Dekeerle uit Roeselare. Ook bij de dames jeugd lijkt Shari Bossuyt uit Bellegem gewonnen spel te hebben, al moet ze daarvoor wel zeker deelnemen aan de twee laatste manches, anders zullen Heike Decuypere uit Wervik of Saryn Vermet uit Koekelare met de eindzege gaan lopen.

Tête-à-tête Soenens-Thoré

Bij de 13-jarigen belooft de strijd tussen Rune Thoré uit Reningelst en Ayton Soenens uit Ingelmunster nog tot een waar spektakelstuk uit te groeien. Na vier manches tellen beide kemphanen – elk goed voor twee zeges en twee tweede plaatsen – 92 punten. Volgende week wacht de manche in Roeselare, waarop Soenens beter tot zijn recht komt. In de slotmanche in Assebroek lijkt Thoré dan weer in het voordeel te zijn. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Ook bij de 14-jarigen is de strijd nog niet gestreden, maar daar lijkt Laurens Vandaele uit Hooglede net als Bossuyt bij de meisjes jeugd op een nieuwe eindzege af te stevenen, op voorwaarde dat hij aan de resterende twee manches deelneemt. Lucca Cappelle uit Meulebeke is voorlopig tweede op 9 punten, maar hij is de enige in de top vier die alle manches meereed. Bij de eindafrekening tellen alleen de vijf beste uitslagen. Giel Barbry (reis) uit Torhout en William Hemelaere uit Roeselare waren vandaag niet van de partij en volgen nu op respectievelijk 14 en 15 punten van Vandaele.

Declercq, Garsbeke of Verstraete?

Ten slotte is er nog het boeiende verloop bij de nieuwelingen jongens. Mathias Declercq uit Veurne eindigde vandaag als derde na Belgisch kampioen Wernimont en een Oost-Vlaming en hield daarmee met Jelle Garsbeke uit Sint-Eloois-Winkel (vierde) en Jens Verstraete uit Geluwe (vijfde) twee concurrenten voor de eindzege achter zich. Thibo Destatsbader uit Lendelede bleef voor de tweede manche op rij afwezig en komt niet meer in aanmerking voor de eindzege. In de voorlopige tussenstand leidt Declercq met 77 punten. Mauro Cappelle uit Meulebeke is tweede met 56 punten. Garsbeke en Verstraete (beiden 52 punten) volgen nog iets verder, maar werkten nog maar drie van de vier manches af. Zij kunnen in de twee laatste omniums nog proberen om Declercq voorbij te steken. Perfect mogelijk, maar afhankelijk van verschillende factoren. Zo kan de aanwezigheid van een Wernimont daarin nog een rol spelen. (TVB)

Spanning stijgt in Pistechallenge Trisport Pharma

Spanning stijgt in Pistechallenge Trisport Pharma

Spanning stijgt in Pistechallenge Trisport Pharma

Spanning stijgt in Pistechallenge Trisport Pharma

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier