Sofie Morbée, vriendin van Emiel Vermeulen: “De 14de is hij thuis, dus ik verwacht wel iets”

Tom Vandenbussche

Sofie, stel jezelf eens voor.

“Ik ben Sofie Morbée, 24 jaar, uit Knokke-Heist. Al wonen Emiel en ik al meestal samen op een appartement in Gent. Ik ben afgestudeerd als psychologe en doctoreer nu. Mijn doctoraat gaat over hoe ouders en coaches op een goede manier met hun sporters kunnen omgaan. Zelf loop ik drie keer per week en ben ik triatloncoach bij de jeugd van 3TK. Mijn zus Julie is trouwens samen met een andere profwielrenner, Elias Van Breussegem uit Brakel.”

Hoe werden Emiel en jij een koppel?

“In december waren we drie jaar samen. (lacht) Uiteraard is het in de winter gebeurd, want toen mocht hij nog eens buitenkomen. We zagen elkaar voor het eerst op een verjaardagsfeestje van een gemeenschappelijke vriendin. Wie het initiatief nam? (glimlacht) Laat ons zeggen dat Emiel meer moeite heeft gedaan.”

We zagen elkaar voor het eerst op een verjaardagsfeestje van een gemeenschappelijke vriendin

Wat zijn de voor- en nadelen van een relatie met een wielrenner?

“Een gezonde levensstijl, want daar ben ik zelf ook voorstander van. Gezond eten, bewegen, op tijd gaan slapen… Aan de andere kant is Emiel vaak weg. En hij neemt overal zijn fiets mee, waar we ook naartoe gaan.”

Hoe houden jullie contact als Emiel weg is?

“Vooral via WhatsApp. En als hij een week weg is, horen we elkaar één of twee keer via Facetime.”

Vieren jullie Valentijn? En zo ja, hoe?

“Ik denk het niet. Emiel verjaart op 16 februari, maar is dan niet thuis, omdat hij de dag erna de Tour du Haut-Var moet rijden. Maar de 14de is hij wel thuis. (knipoogt) Ik verwacht dus wel iets. (grijnst) Misschien kun je dat in het artikel vermelden.”

Wat wens je Emiel dit seizoen toe?

“Zijn eerste zege als prof en als ik mag kiezen, wordt dat Koolskamp Koerse, voor eigen volk dus.”