Shari Bossuyt achtste op WK tijdrijden voor dames juniores

© BELGA
Redactie KW

De Italiaanse Elena Pirrone heeft zich maandag tot wereldkampioene tijdrijden gekroond bij de junioren meisjes. De Italiaanse haalde het in het Noorse Bergen voor haar landgenote Alessia Vigilia. De Australische Madeleine Fasnacht vervolledigde het podium. Shari Bossuyt klokte de achtste tijd, Alana Castrique werd 23ste.

Vigilia startte als eerste in Bergen en zat tot het eind in de hotseat met een chrono van 23’26”. De zilveren medaille van het jongste EK, de Italiaanse Letizia Paternoster, stelde onderweg teleur en zou vrede moeten nemen met de negende stek. Bij de tussenpunten werd al meteen duidelijk dat topfavoriete Pirrone een taaie klant zou worden en op het eind haalde ze zelfs Emma Jorgensen in. De Deense was anderhalve minuut voor haar gestart. De Italiaanse snelde naar goud in een tijd van 23’19”. Na haar Europese trui pakt ze dus een tweede titel.

Alana Castrique uit Ploegsteert hoopte op de top twintig, maar het werd een 23ste stek. Shari Bossuyt werd op het EK veertiende en zette nu de achtste tijd neer. “Ik heb mijn tijdrit zeer goed ingedeeld”, aldus de Bellegemse. “Vooral op dat klimmetje heb ik me niet geforceerd, zodat ik nog iets over had op het einde. Ik voelde in de slotfase dat ik goed bezig was, want ik reed voortdurend net onder de 40 kilometer per uur. Ik wilde graag mijn tempo er net boven leggen, maar dat lukte niet. Maar goed, dit is een uitstekend resultaat. Ik kwam voor de top vijftien en word achtste. Ik heb geen enkele fout gemaakt en reed de perfecte tijdrit. Hier ben ik heel tevreden mee.”