Serge Pauwels wil ook in 2016 zonder klassementsambities naar Tour

© BELGA
Redactie KW

De 31-jarige Serge Pauwels startte in de 102e Tour de France als wegkapitein bij MTN-Qhuebeka.

Hij slaagde erin om Parijs te halen als dertiende, op 31:03 van Christopher Froome en was daarmee beste Belg. In Aalst werkt Pauwels zijn eerste van drie criteriums af. Dinsdag rijdt Pauwels in Roeselare.

“De feestelijkheden met de ploeg zondagavond in Parijs zijn zeker meegevallen. Iedereen zat eigenlijk vroeg in bed. Logisch denk ik na drie slopende weken. Die laatste dag van de Tour is altijd wel een heel speciaal moment. Zeker bij het aanschouwen van de Eifeltoren en dan die rondjes op en rond de Champs Elysées. Dat geeft een renner kippenvel“, aldus Pauwels.

Ik wil in 2016 op net dezelfde manier naar de Ronde van Frankrijk trekken

Pauwels pakte na zijn eerste deelname in 2010, toen hij 104e werd, nu de dertiende plaats mee in het eindklassement. “Dat was natuurlijk onverhoopt. Ik was begin juli naar Utrecht afgereisd zonder klassementsambities. Door veelvuldig in de aanval te gaan en tijd terug te pakken op cruciale momenten, schoof ik langzaam maar zeker op in de rangschikking. In de laatste week van de Tour heb ik die positie perfect kunnen verdedigen. Het moet wel allemaal nog echt tot mij doordringen. Vanuit Frankrijk kon ik ook niet goed volgen hoe dit alles in België leeft. Ik ben benieuwd wat me de komende dagen nog allemaal te wachten staat. Hier in Aalst ben ik precies al een held.”

Ook volgend jaar wil Serge Pauwels naar de Tour, maar dat zal dan opnieuw zonder klassementsambities zijn. “Ik wil in 2016 op net dezelfde manier naar de Ronde van Frankrijk trekken. Een goede voorbereiding is noodzakelijk, zodat ik in topvorm aan de start kom. Dan zien we wel. Ook mentaal moet het allemaal meezitten. Kijk maar naar Van Garderen. Die kraakte emotioneel na de tweede rustdag. Ik wil me niet vastpinnen op een bepaalde plaats in het klassement. Nu ga ik eerst nog wat genieten van de belangstelling in de criteriums, daarna volgt voor mij de Ronde van Denemarken.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier