Serge Pauwels uit De Haan verbijt de ontgoocheling na vijfde rit

© BELGA
Redactie KW

Serge Pauwels (Dimension Data) glipte mee in de vroege vlucht, maar toen Greg Van Avermaet, Andrey Grivko en Thomas De Gendt in de aanval gingen, moest hij passen.

“Ik heb het nog geprobeerd”, zegt hij woensdag na afloop van de vijfde etappe. “Maar ik bleef hangen op 10, 15 meter en uiteindelijk moest ik het hoofd buigen.”

“De beste renners waren weg”

32e, op meer dan 6 minuten, het is niet het resultaat dat Serge Pauwels in gedachten had. “In de ontsnapping geraken zelf viel nog goed mee. Ik moest maar één keer meespringen en het was meteen de goede vlucht”, doet hij zijn verhaal. “In die groep zelf zaten een aantal ‘slepers’ zoals Majka en Grivko en de groep spatte uiteen. Ik wilde de sprong maken naar die drie, maar ik raakte er niet bij: eerst was het tien meter, dan 15. Ik kreeg het gat niet dicht. Dat is dan jammer.”

“Ik wilde de sprong maken naar die drie, maar ik raakte er niet bij”

“We hebben lang de achtervolging op hen ingezet”, gat hij verder. “Maar opnieuw: met Huzarski en Vachon werkten twee jongens na een tijdje niet meer mee. Dan is het moeilijk om ze bij te halen. De beste renners waren ook weg. Dat moet je kunnen zeggen. Het was vervelend om zo te koersen, maar anderzijds moet ik ook toegeven: ik was niet op mijn best vandaag. De eerste warmte speelt me wellicht parten. Ik dronk me vandaag een ‘beetje verloren’ en ik denk dat dat me de das heeft omgedaan. Ik had nooit het gevoel dat ik op volle kracht reed en zeker in de finale was ik niet goed genoeg meer. Dat moet je kunnen erkennen.”

“Dacht al aan het klassement”

Dus is Pauwels ontgoocheld. “Ja, toch echt wel”, zegt hij. “Want op een bepaald moment zag het er heel goed uit, toen we 15 minuten voorsprong hadden op het peloton. Voor een klassement of het geel, dat ging al door mijn hoofd. Ik blijf nu gewoon met lege handen achter en dat is toch wel jammer.”

De conditie is volgens Pauwels in orde. “De vorige dagen voelde ik me altijd goed, dat is het probleem niet. Het feit dat ik ook mee was in de ontsnapping vandaag is een goed teken, ik denk gewoon dat het de slag van de eerste warmte was, meer niet”, hoopt hij toch. “Morgen is een vlakke rit, ik kan wat recupereren, er komen nog kansen in deze Tour.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier