Serge Pauwels schenkt wagen aan zijn vrouw

Serge Pauwels. © BELGA
Redactie KW

Serge Pauwels won in deze Tour al een wagen omdat hij als eerste Belg in Heist-op-den-Berg passeerde. “Er is een ongeschreven regel in het peloton dat je alle prijzen deelt met je ploegmaats”, stelt hij, “maar in dit geval is dat wat moeilijk en bovendien, ik heb de wagen al beloofd aan mijn zwangere vrouw.”

Pauwels (MTN-Qhubeka) rijdt zijn tweede Tour de France en blikt tevreden terug op de eerste week. “Zelf houd ik er een goed gevoel aan over en we hebben met Daniel Teklehaimanot de bolletjestrui in ons bezit. Voor ons als ploeg wordt het tweede en derde luik van deze Tour interessanter om ons uit te leven, maar we kunnen nu al heel tevreden zijn.”

Vooraf stelde Pauwels dat hij meer kansen ziet in de tweede en derde week van de Tour. “Ik blijf daar bij”, klinkt het bij de uitgeweken Antwerpenaar die nu in Bredene woont. “Het initieel plan is om mee te gaan in een lange ontsnapping de komende dagen, maar als ik me echt goed voel, sluit ik niet uit dat ik eens probeer aan te klampen bij de klassementsrenners. Dat zal een beetje afhangen van de vorm van de dag.”

Twee uur training op rustdag

Pauwels won in de etappe van Antwerpen naar Hoei een wagen, geschonken door de organisatoren van het na-tourcriterium in Heist-op-den-Berg omdat hij als eerste Belg in hun dorp passeerde. “Ik heb intussen de sleutels van die wagen gekregen”, zegt hij. “Het is de bedoeling dat ik die auto afhaal op het na-tourcriterium en als mijn programma dat toelaat, dan zal ik daar zeker starten. Ik rijd dan met mijn wagen, mijn vrouw keert dan terug met de nieuwe. Ik moet wel nog één en ander regelen met de ploegmaats. Er is een ongeschreven regel in het peloton dat je het prijzengeld moet verdelen onder alle ploegmaten, maar met een wagen is dat wat moeilijker”, grapt hij. “Het zal wellicht de waarde zijn van die wagen. Ik heb de auto alleszins al beloofd aan mijn vrouw, dus op die belofte kan ik al niet meer terugkomen (lacht).”

Pauwels is blij met de rustdag, maar voelt zich nog niet super moe. “Je voelt de benen wel natuurlijk, maar ik ben nog fris. Vandaag rijd ik zo’n twee uurtjes met de fiets. De meeste renners rijden maar een uurtje of anderhalf uur los, maar ik wil graag toch wat in het ritme blijven en doe minstens twee uur training en voor de rest wordt het vooral rusten.”

Bezoek op tweede rustdag

Bezoek krijgt hij niet. “Vandaag niet”, klinkt het. “Mijn schoonzus en schoonbroer komen op bezoek in de Pyreneeën en mijn vrouw komt met mijn schoonouders langs op de tweede rustdag. Ook mijn ouders komen nog bezoek in de laatste week.”

Pauwels vrouw is intussen zeven maanden zwanger. “Alles verloopt goed”, zegt hij, “maar als het echt te warm wordt de komende dagen, dan blijft ze misschien beter thuis. Ze is de eerste dagen van de Tour in Utrecht en Antwerpen op bezoek geweest en dat was door de hitte zwaar om dragen. In principe zie ik haar op de tweede rustdag, maar ik moet toch ook zorgen dat de emoties niet te hoog oplopen en de baby niet vroeger komt dan voorzien. Stel je voor, aan één Belg (Van Avermaet, red) met zorgen rond een bevalling hebben we al genoeg”, grapt hij.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier