Serge Pauwels reed ‘één van de zwaarste ritten in zijn leven’

© BELGA
Redactie KW

Na zijn tweede plaats op de Mont Ventoux liet Serge Pauwels zich opnieuw opmerken in de Tour de France. Hij ging mee in de vroege vlucht en finishte uiteindelijk als zesde, op 25 seconden van winnaar Jarlinson Pantano.

“Dit was één van de zwaarste koersen die ik al reed in mijn carrière”, stelde de 32-jarige renner uit De Haan.

De renner van Dimension Data moest toch even op adem komen. “Het was echt afzien. Al van bij de start lag het tempo heel hoog en volgden de aanvallen elkaar op. Het begon al op de eerste beklimming, waar er vol werd gereden. Maar ik had goede benen en heb dan ook opnieuw alles ingezet op de ontsnapping omdat ik wel dacht dat die wel tot het eind zou dragen en dat bleek ook zo.”

Serge Pauwels reed weg met een groepje van zo’n 30 renners. “Nibali, Dumoulin, Majka, echt wereldtop”, beseft Pauwels. “Het ging echt snel en ik zat voortdurend à bloc. Ik heb echt afgezien en die zesde plaats is wat ik waard was, meer zat er niet in. Ik zat wel niet zo ver van de koplopers in de finale, maar hen bijhalen zat er niet meer in. In de gevaarlijke afdaling wilde ik ook geen risico’s nemen. Ik ben al eens gevallen in deze Tour.”

(BELGA)