Serge Pauwels pakt slotrit en eindzege

30/04/17 om 20:05 - Bijgewerkt om 20:42

Serge Pauwels (Dimension Data) heeft zondag de Ronde van Yorkshire (GBr/2.1) op zijn naam gezet. Onze landgenoot won na een solo de derde en laatste etappe over 194,5 kilometer tussen Bradford en Sheffield voor zijn Spaanse ploeggenoot Omar Fraile en de Fransman Jonathan Hivert (Direct Energie).

Serge Pauwels pakt slotrit en eindzege

© BELGAIMAGE

Op negen kilometer van de streep reed Pauwels op de slotbeklimming weg van een al uitgedund peloton. In de slotkilometer werd de 33-jarige Lierenaar nog bijgebeend door zijn ploeggenoot Fraile, die de rit- en eindzege wel aan onze landgenoot liet. Dimension Data heeft met Fraile ook de tweede stek in het eindklassement beet. Hivert, die de spurt voor de derde plaats won, mag mee op het eindpodium.

Pauwels volgt op de erelijst de Fransman Thomas Voeckler op. "Dit kan ik nog altijd niet geloven", genoot de Belg na zijn rit- en eindzege in de Ronde van Yorkshire. Pauwels heeft dan wel een ritzege in de Giro 2009 op zijn palmares staan, maar die kreeg hij pas voor de groene tafel na de dopingschorsing van de toenmalige winnaar Leonardo Bertagnolli. Op zijn 33ste won Pauwels op de derde dag van de Ronde van Yorkshire voor het eerst écht een koers. "Ik kan het nog altijd niet geloven", genoot hij meteen na zijn overwinning.

"Fantastische ploegmaats"

"Ik ben niet echt een explosief type en moet het dus altijd hebben van een langere inspanning. Maar omdat we vandaag een hele dag tegenwind hadden, zag het ernaar uit dat het toch een koers voor de explosieve renners zou worden. Maar ik koos het goede moment en had het geluk dat de teammaats achter me fantastisch werk leverden. Ploeggenoot Omar Fraile maakte nog een goeie move door naar me toe te springen en toch de zege aan mij te gunnen. Fantastisch voor onze sponsor Dimension Data, voor wie dit een belangrijke wedstrijd is."

Pauwels noemde Yorkshire één van zijn lievelingskoersen. "Omdat dit zo ongeveer het parcours is waar ik het meest van hou. Het was vandaag de hele dag op en neer, zoals ik het graag heb. En dan nog die massa's publiek langs de weg. Fantastisch."

(Belga)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!