Serge Pauwels kijkt uit naar olympische testrit

© BELGA
Redactie KW

Serge Pauwels maakt deel uit van de vijfkoppige selectie van bondscoach Carlo Bomans voor de olympische testrit in Rio komende zondag.

“Ik kijk er naar uit om hier eens te fietsen”, aldus de Tourrevelatie vanuit Brazilië.

De Olympische Spelen vinden volgend jaar in Rio de Janeiro plaats. Om één en ander logistiek te organiseren vinden er het jaar voordien, net zoals bij de Olympische Spelen in Londen, vooraf testevents plaats. Zo ook voor de wegrit. Bondscoach Carlo Bomans nam vijf renners met zich mee. Belofte Piet Allegaert vervangt de geblesseerde Kevin Seeldraeyers, neoprof Dieter Bouvry, Louis Vervaeke, belofte Nathan Van Hooydonck en Serge Pauwels verdedigen zondag de Belgische kleuren.

Mijn eerste indruk? Het is hier warm

De Belgische selectie vertrok donderdag vanuit Amsterdam voor een vlucht van zo’n 12 uur naar Rio de Janeiro.

“Mijn eerste indruk? Het is hier warm”, aldus Serge Pauwels. “Temperaturen van zo’n 30 graden en fietsen in de stad zelf zal niet lukken wegens te druk, maar straks doen we wel een training langs de kust en een stukje op het parkoers van de wedstrijd zondag. Dat lijkt me wel doenbaar.”

Het parkoers van die wegrit werd trouwens aangepast komende zondag. Door de recessie zijn er heel wat protesten en omdat de wedstrijd niet in het vaarwater zou komen van die protesten werd de finish met zo’n 10 kilometer verplaatst, niet meer in Copacabana, maar wel in Sao Conrado en de wedstrijd start ook een uurtje vroeger.

Het kan meevallen, maar net zo goed dik tegenvallen

Het was trouwens niet gemakkelijk om renners, in deze fase van het seizoen, bereid te vinden om de oversteek te maken naar Brazilië. Heel wat landen vaardigen dan ook niet meteen hun sterkste selectie af. “Wij zijn hier ook niet met de renners die volgend jaar de wegrit zullen rijden”, beaamt Pauwels. “Het is een testevent. Het is hier vooral van belang om mijn bevindingen door te geven aan de bondscoach. Zelf weet ik niet meteen hoe ik zondag voor de dag zal komen en wat ik mag verwachten. Dit is mijn eerste echte wedstrijd na de Tour de France. Het kan meevallen, maar net zo goed dik tegenvallen. Ik kijk er alleszins naar uit om zondag te koersen.”

Pauwels zal het meest de Franse selectie in de gaten houden. “Die zijn het sterkst vertegenwoordigd. “Met Romain Bardet en Thibaut Pinot, beide ritwinnaars in de Tour. Hen zullen we niet uit het oog mogen verliezen.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier