Serge Pauwels is dolblij voor zijn kamergenoot

07/08/16 om 08:20 - Bijgewerkt om 08:20

"Ik heb hier geen woorden voor, het is super", zo reageerde Serge Pauwels na de overwinning van Greg Van Avermaet in de olympische wegrit.

Serge Pauwels is dolblij voor zijn kamergenoot

De goeie groepssfeer binnen het Belgische team speelde volgens Pauwels een doorslaggevende rol in het succes. © BELGA

"Ik had dit nooit gedacht want het scenario speelde in het begin niet in ons voordeel. Er waren zes renners weg en dan kan het zo'n dag worden voor de echte klimmers type Froome of Nibali omdat het echt gecontroleerd was", legde Pauwels uit. "Het was onze bedoeling om met Greg of Phil in de eerste ronde met een grotere groep weg te rijden. Greg koos dan toch het juiste moment en omdat er een beetje naar elkaar gekeken werd, konden ze voorop blijven."

Volgens de 32-jarige renner van Dimension Data heeft de goeie groepssfeer in het Belgische team zeker een rol gespeeld in het succes van Van Avermaet. "We hebben de voorbije dagen hier veel plezier gehad. Maar we waren ook gefocust want we vertegenwoordigen toch heel België en dat is een grote verantwoordelijkheid", aldus Pauwels.

In het olympisch dorp deelt Pauwels overigens de kamer met de kersverse olympische kampioen. "Wij komen al langer goed overeen. Hier was het gewoon een fantastisch leuke week, en als je ervan geniet is je motivatie intact en krijg je zo'n resultaat."

(Belga)

In de videoreeks 'De Spelen Van Stijn' dagen KW en gastreporter Stijn Dejonckheere de West-Vlaamse olympiërs uit tot een origineel duel. Volg de videoreeks op www.kw.be/despelenvanstijn

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!