Serge Pauwels in voorselectie Dimension Data voor Tour de France

21/06/16 om 13:36 - Bijgewerkt om 13:36

Dat maakte het team dinsdag bekend.

Serge Pauwels in voorselectie Dimension Data voor Tour de France

© BELGA

Uit de selectie moeten nog vier namen worden geschrapt voor de start van de 103e Tour, op zaterdag 2 juli in Mont-Saint-Michel. Die beslissing volgt na de nationale kampioenschappen van later deze week.

Net als vorig jaar bij MTN-Qhubeka (voorganger Dimension Data) behoort Pauwels tot de voorselectie. Uiteindelijk kreeg hij toen een plek in de definitieve selectie. Pauwels bedankte voor het vertrouwen met een 13e plaats in de eindstand, waarmee hij de hoogst gerangschikte Belg was. In 2010 nam hij ook al eens deel aan de Tour.

MTN-Qhubeka was vorig jaar het eerste Afrikaans team aan de start van de Ronde van Frankrijk. In La Grande Boucle mocht Daniel Teklehaimanot in 2015 vier dagen rondrijden in de bolletjestrui. Steve Cummings zorgde voor een ritzege. Beiden zijn opgenomen in de voorselectie, die zes renners uit Afrika telt.

Voorselectie: Natnael Berhane (Eri), Edvald Boasson Hagen (Noo), Mark Cavendish (GBr), Steve Cummings (GBr), Bernhard Eisel (Oos), Tyler Farrar (VSt), Jacques Janse van Rensburg (ZAf), Reinardt Janse van Rensburg (ZAf), Serge Pauwels (Bel), Youcef Reguigui (Alg), Mark Renshaw (Aus), Daniel Teklehaimanot (Eri), Jaco Venter (ZAf)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!