Sep Vanmarcke wordt achtste op Mont Ventoux

© BELGA
Redactie KW

De klassieke renner, hier in deze Tour vooral aan de bak als helper in de sprinttrein van Dylan Groenewegen, glipte mee in de vroege vlucht met zijn ploegmaat Bert-Jan Lindeman.

Sep Vanmarcke (LottoNL-Jumbo) verraste donderdag met een achtste plaats op de Mont Ventoux. Uiteindelijk zou hij al vrij vroeg op de flanken van de Mont Ventoux zijn meerdere moeten erkennen in de betere klimmers, maar toch was hij tevreden met zijn achtste plaats. “Ik moest lossen, maar ben toch vol gas blijven geven op de klim om ervoor te zorgen dat ik voor de klassementsrenners zou finishen en zo een top tien kon rijden.”

Wind

Achtste werd hij uiteindelijk, op 3:26 van winnaar Thomas De Gendt. “Dit was wel heel mooi, nooit verwacht dat ik zo dicht zou kunnen eindigen op de Ventoux. Het zal ook niet snel nog een keer gebeuren”, lachte hij. “De bedoeling was vooral om Lindeman in de ontsnapping te krijgen en uiteindelijk sprong ik zelf ook nog mee. We hadden nog wel het plan om het op de kant te gooien in de kopgroep door de wind, maar het peloton kwam ook nog dichtbij. Het was dus maar goed dat we samen bleven en met meer man rond konden draaien en genoeg voorsprong hadden aan de voet van de Ventoux.”

(Belga)