Sep Vanmarcke : “Vooral opgelucht dat gevolgen valpartij niet ernstig zijn”

© BELGA
Redactie KW

Sep Vanmarcke kon zijn kansen niet verdedigen in de twaalfde etappe van de Tour. Hij kwam ten val door een eerdere valpartij tussen Greipel en Chavanel.


© BELGA

“Gelukkig is het niet al te erg”, aldus de Belkin-renner. “Het gaat maar om schaafwonden op mijn rechterbeen en aan mijn rechterschouder. Dat komt wel goed.” Natuurlijk was het een spijtige zaak dat Vanmarcke op het eind ten val kwam, maar hard balen deed hij niet. “Het is jammer dat ik val”, klonk het. “Maar ik ben vooral opgelucht dat het niets ernstig is en het slechts om wat schaafwonden gaat.”

Warmte al beter gewend

Vanmarcke voelde zich donderdag weer goed, nadat hij woensdag last had van de eerste warmte. “Ik verteerde die rustdag en de warmte blijkbaar niet zo goed”, zegt hij. “Vandaag was ik er al beter aan gewend. Ik heb ook heel veel gedronken, dus het ging al veel beter.”

“Gedacht dat er sneller gevlamd zou worden”

Hij was ook verrast door het tempo in het peloton. “Ik had vooraf gedacht dat er sneller zou gevlamd worden over die klimmetjes vandaag”, zei hij. “Maar dat bleek niet het geval. Het peloton werd wel lichtjes uitgedund, maar veel sprinters gingen er niet overboord. Het was iets minder drummen in de aanloop van de sprint dan normaal, maar goed, door die valpartij was het snel voorbij voor mij.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier