Sep Vanmarcke voelt zich klaar voor het WK

© BELGA
Redactie KW

Sep Vanmarcke werd zaterdag pas 107de in de Primus Classic-Impanis-Van Petegem, maar hield aan zijn wedstrijd wel een zeer goed gevoel over.

Vorig jaar was Sep Vanmarcke nog de sterkste in de Primus Classic-Impanis-Van Petegem. “Ik zal zeker klaar zijn voor het wereldkampioenschap”, verklapte Vanmarcke. “Wat dat concreet betekent? Ik hoop alvast diep in de finale zeker nog een rol van betekenis te kunnen spelen. In alle klassiekers die ik dit jaar reed, was ik op het einde steeds in beeld, dat moet volgende zondag ook het geval zijn.”

Intensieve opbouw

“Dit was mijn laatste competitiewedstrijd voor het wereldkampioenschap van komende zondag”, gaf Vanmarcke nog mee. “Morgen/zondag staat er een volledige rustdag op mijn programma. Ik wist dat ik vandaag niet met de meest frisse benen ging starten. Na Canada heb ik het bewust wat kalmer aan gedaan. Ik liet de jetlag helemaal uit het lichaam vloeien, maar begon daarna heel intensief op te bouwen. Ik trainde serieus hard. Ik combineerde duurtraining met een intensieve oefensessie en dergelijke meer. Ik maalde in die tijdsspanne ook een pak kilometers af. Ik ga komende week ook nog wel enkele keren fiks doorduwen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier