Sep Vanmarcke vierde in Bretagne Classic Ouest France

Sep Vanmarcke eerder dit jaar in actie. © Belga
Redactie KW

Elia Viviani (Team Sky) heeft zondag de Bretagne Classic Ouest France (WorldTour), met start en aankomst in Plouay, gewonnen.

De Italiaan Elia Viviani was de sterkste na een massaspurt, voor de Noor Alexander Kristoff en de Italiaan Sonny Colbrelli. Sep Vanmarcke werd vierde en Greg Van Avermaet eigende zich de tiende plaats toe. Elia Viviani won dit seizoen eerder al de derde etappe van de Ronde van Romandië, de tweede etappe in de Route du Sud, twee etappes in de Ronde van Oostenrijk, de Cyclassics Hamburg en twee etappes in de Ronde van Poitou Charantes.

Net voor de laatste beklimming van de Côte de Timarec zetten de renners van BMC zich op kop en reden naar de vluchters toe. Alberto Bettiol zag het gevaar en versnelde op zijn beurt. Philippe Gilbert en Sep Vanmarcke probeerden een tegenaanval op te zetten maar werden gegrepen door de grote groep. Lilian Calmejane bracht het peloton tot bij Bettiol en daarna maakte iedereen zich op voor een massaspurt. Daarin haalde Elia Viviani het. Hij volgt Oliver Naesen op als laureaat in Plouay.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier