Sep Vanmarcke nog niet terug op de fiets

04/04/17 om 18:52 - Bijgewerkt om 18:50

De kans dat Sep Vanmarcke (Cannondale) aan de start staat in Parijs-Roubaix wordt dag na dag kleiner. De West-Vlaming wilde dinsdag graag al even op de fiets kruipen, maar deed dat uiteindelijk niet. "Sep heeft gewoon nog te veel last", zegt zijn broer en ploegleider Ken Vanmarcke. "We moeten het dag per dag bekijken."

Sep Vanmarcke nog niet terug op de fiets

© BELGA

"Veel kunnen we nu eigenlijk nog niet zeggen. Sep ging vandaag proberen te trainen, maar hij heeft dat niet gedaan. Hij heeft nog te veel pijn. Meer dan van de zetel naar de eettafel en terug stappen, doet hij nog altijd niet. Maandag hoopten we nog dat hij vandaag (dinsdag) een tochtje zou kunnen fietsen, maar dat hebben we moeten bijstellen. Het is niet omdat je iets hoopt, dat het ook lukt."

Bij zijn valpartij in de Ronde liep Vanmarcke een gebroken pink op en een rechterzijde vol schaaf-en snijwonden, die veel verzorging vraagt. "Dinsdag was ook geen ultieme test. Natuurlijk was het beter geweest als hij had kunnen fietsen, maar van een ultieme test of een beslissing die vandaag zou vallen, is geen sprake geweest. We bekijken het dag per dag. Je kan met de beslissing tot zaterdag wachten, al valt ze wellicht vroeger."

Geen verkenning

"Sep is nu een oud mannetje, alsof er niet één, maar drie vrachtwagens over hem zijn gereden. Zich aankleden is nog altijd moeilijk. Die schaafwonden zijn pijnlijk. Je mag dat niet onderschatten en ik denk dat sommige mensen dat nu wel een beetje doen. Die val was echt een stevige smak. Meer dan elke dag evalueren kunnen we nu niet doen."

De ploeg verkent donderdag de Hel van het Noorden. Dat Vanmarcke daar bij zal zijn, lijkt weinig waarschijnlijk. Ook de kans dat hij woensdag zijn geplande verkenning, zonder team, zal afwerken, lijkt miniem.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!