Sep Vanmarcke meteen kopman bij LottoNL-Jumbo in zijn eerste Primavera

© BELGA
Redactie KW

Sep Vanmarcke start zaterdag als kopman bij LottoNL-Jumbo in zijn eerste deelname aan Milaan-Sanremo, de eerste wielerklassieker van het seizoen.

“Ik heb de beklimmingen en afdalingen verkend, zodat ik weet wat ik daar kan verwachten”, zei Sep Vanmarcke dinsdag. “Daarnaast heb ik in Parijs-Nice een intensieve week gehad. Ik ga met een goede vorm naar Italië toe en ik verwacht dat ik in staat ben om met de besten over de Poggio heen te komen. Daar wil ik een goede uitgangspositie hebben voor een mooie ereplaats.”

Vanmarcke krijgt in de langste eendagswedstrijd (293 kilometer) van het jaar een aantal ervaren ploegmaats met zich mee. “Paul Martens rijdt goed en Enrico Battaglin heeft dit jaar al finales gereden”, vertelde ploegleider Jan Boven. “Zij kunnen een rol spelen op de Poggio. Ook met hen gaan we voor een zo goed mogelijke uitslag. Daarnaast is Maarten Tjallingii er weer bij. Hij heeft de afgelopen twee jaar fantastisch werk gedaan in Milaan-Sanremo. Bovendien hebben we met Tom Leezer en Jos van Emden nog twee ervaren mannen die de wedstrijd kennen en de kopmannen kunnen ondersteunen tot diep in de finale. Milaan-Sanremo ligt Sep denk ik goed en daarom gaat hij ook rijden. Hij heeft de voorbije weken ook laten zien dat hij in vorm is. Hij heeft inmiddels ook bewezen dat hij vrij rap kan zijn na zo’n lange wedstrijd.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier