Sep Vanmarcke met LottoNL-Jumbo in ploegentijdrit

© BELGA
Redactie KW

Sep Vanmarcke maakt deel uit van team LottoNL-Jumbo voor het WK ploegentijdrit dat zondag in het Amerikaanse Richmond wordt afgewerkt.

Vanmarcke is de enige landgenoot in de selectie, Maarten Wynants en Tom Van Asbroeck zijn er niet bij. De ploeg start met ambitie. “De ploegentijdrit leeft echt bij de jongens, al een tijdje”, aldus ploegleider Mathieu Heijboer. “Ze hebben in de voorbereiding diverse testen gedaan met AeroPro en die hebben in de recente individuele tijdritten hun vruchten afgeworpen. Het 38,8 kilometer lange parcours is typisch Amerikaans: de wegen zijn breed. Het is geen heel technische tijdrit. De laatste van de twee korte klimmetjes, die richting de finish, is behoorlijk gemeen.”

Motor van het team is Nederlands kampioen tijdrijden Wilco Kelderman. “We hebben topfietsen van Bianchi en dito materiaal dus onze ploeg verschijnt zondag gemotiveerd aan de start”, zegt hij. “Zeker ook omdat een aantal van ons in een goede vorm verkeren.”

Selectie:

Jos van Emden (Ned), Robert Gesink (Ned), Wilco Kelderman (Ned), Tom Leezer (Ned), Maarten Tjallingii (Ned) en Sep Vanmarcke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier