Sep Vanmarcke kreeg opdracht zich te sparen in finale

Vanmarcke werd derde na Van Avermaet en Sagan. © BELGA
Redactie KW

In 2012 was Sep Vanmarcke nog de sterkste in de Omloop Het Nieuwsblad. Zaterdag moest hij genoegen nemen met de derde plaats.

“Voor de wedstrijd had ik getekend voor een derde plaats in de Belgische openingsklassieker”, stak Vanmarcke van wal. “In de aanloop naar die koers denk je dat je minder ver staat. Uiteindelijk in de wedstrijd zelf voelde ik me wel goed. Zelfs voor de heuvelzone had ik dat gevoel, op de hellingen zelf liep het ook lekker.”

“Uiteindelijk bleven we met drie over en naarmate de finale vorderde, werd ik alsmaar beter”, aldus de renner van Cannondale-Drapac. “Ik geloofde op een gegeven moment zelfs even in mijn winstkansen, maar botste uiteindelijk op een veel te sterke Greg Van Avermaet en Peter Sagan. Sagan was opnieuw fenomenaal sterk. Wij hadden het lastig om hem te volgen. Op een gegeven moment namen we het besluit om met drie naar de finishzone te rijden. Wij moesten er immers alles aan doen om de rest niet te laten terugkomen. En dan kreeg ik de opdracht me wat kalm te houden. Logisch dat daarop reactie kwam, maar ik wou me wat sparen. Zonder succes evenwel.”

(BELGA – FOTO BELGA)