Sep Vanmarcke is leiderstrui kwijt in Ronde van Oostenrijk

06/07/17 om 18:28 - Bijgewerkt om 18:27

De 23-jarige Colombiaan Miguel Angel Lopez (Astana) heeft donderdag de vierde etappe in de 69ste editie van de Ronde van Oostenrijk gewonnen. Sep Vanmarcke werd 77ste is zijn leidersplaats kwijt.

Sep Vanmarcke is leiderstrui kwijt in Ronde van Oostenrijk

© BELGA

Sep Vanmarcke finishte als 77ste op 13:07 en is de leiderstrui kwijt. De 29-jarige Denifl (Aqua Blue Sport) is de nieuwe leider. Hij heeft 41 seconden voorsprong op de Spanjaard Delio Fernandez en 56 seconden op Lopez, die eerder deze week tijd verloor in het waaierwerk.

De vierde rit was amper 82,7 kilometer lang. Toch was het duidelijk dat het klassement door elkaar gegooid zou worden met de Kitzbüheler Horn als zware slotklim, 9,8 kilometer lang, aan een gemiddeld stijgingspercentage van 12,9 procent, met pieken tot 22 procent. Nadat een vroege vlucht met onder meer tweevoudig ritwinnaar Elia Viviani werd gegrepen, gingen berggeiten Lopez en Rein Taaramäe meteen in de aanval op de flanken van de Kitzbüheler Horn. Lopez zette alleen door en hield stand.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!