Sep Vanmarcke is enige Lotto-Belg die naar Tour mag

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

LottoNL-Jumbo heeft maandag zijn selectie bekendgemaakt voor de 102e Tour de France. Sep Vanmarcke is de enige Belg in het team. Maarten Wynants werd niet geselecteerd.

Net als Wynants, die de Tour de voorbije drie jaar wel reed, wordt de Nederlandse spurter Moreno Hofland thuis gelaten. Voor Vanmarcke wordt het de derde deelname op rij.

“We hebben voor een evenwichtige samenstelling gekozen”, verklaart ploegleider Nico Verhoeven. “Met het oog op de aard van het parcours hebben we minder naar de massasprints gekeken. We nemen dit jaar meer klimmers mee. Robert Gesink en Wilco Kelderman zijn de kopmannen, maar ook Laurens ten Dam en Steven Kruiswijk hebben zich bewezen in een grote ronde. Daarbij weet je dat er zeker in de eerste tien dagen van de Tour de France veel kan gebeuren. Met dit blok van vier, lopen we minder risico om na die beginfase ons klassement al volledig kwijt te zijn. We kunnen onze kansen spreiden en zetten niet alles op één kopman. Het venijn zit hem in de tweede helft van de wedstrijd. Dan moeten we er nog goed bij zitten.”

De selectie: Robert Gesink (Ned), Laurens ten Dam (Ned), Wilco Kelderman (Ned), Sep Vanmarcke, Paul Martens (Dui), Bram Tankink (Ned), Steven Kruijswijk (Ned), Tom Leezer (Ned) en Jos van Emden (Ned.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier