Sep Vanmarcke is blij met tweede plaats

© BELGA
Redactie KW

Met een kattensprong hield Sep Vanmarcke nog de Rus Viacheslav Kuznetsov achter zich voor de tweede plaats in de 78e editie van Gent-Wevelgem.

“De wedstrijd begon nochtans niet zo goed voor mij”, aldus de renner van Lotto NL-Jumbo. “Toen het, na zowat 65 kilometer koers, plots op de kant ging, zat ik niet goed gepositioneerd. Ik had de breuken in het peloton veel vroeger verwacht en daarom had ik me wat laten afzakken. Uiteindelijk sukkelde ik in de tweede waaier en was het volle bak achtervolgen geblazen. Ik moest ook daar mijn deel van het werk doen, want anders zou de samensmelting nooit tot stand gekomen zijn. Gelukkig lukte dat toch.”

“Ik ben in Parijs-Nice wat ziek geworden. Het was nooit heel ernstig, maar goed was ik toch niet. In Milaan-Sanremo kwam ik wat tekort en datzelfde gevoel kreeg ik ook in de E3 Harelbeke. Vandaag was het stukken beter. Ik kon nu nog de finale rijden.”

“Toen ik het gat naar Cancellara en Sagan toe reed, had ik wat pijlen verschoten. Maar ik wist niet dat ik nog zou kunnen sprinten voor de tweede plaats. Sagan was vandaag de sterkste. Ikzelf had niet de intentie om eventueel in de slotkilometer nog een poging op te zetten. De tweede plaats was wellicht het hoogst haalbare, want Peter Sagan wint met toch wel twee fietslengten voorsprong. Ik ben blij met deze tweede plaats.”

(Belga – foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier