Sep Vanmarcke: "Ik heb me geamuseerd in deze Tour"

25/07/16 om 06:47 - Bijgewerkt om 06:47

Sep Vanmarcke (LottoNL-Jumbo) heeft zondag met zijn volledige team de finish gehaald in Parijs en blikt tevreden terug.

Sep Vanmarcke: "Ik heb me geamuseerd in deze Tour"

© BELGA

"Het doel was een ritzege in deze Tour", aldus de Anzegemnaar. "Dat is niet gelukt, maar we hebben wel enorm veel geleerd en dat kunnen we meenemen naar volgend jaar. Ik was persoonlijk blij met de etappe naar de Mont Ventoux waar ik achtste werd. Dat ik daar in de top tien eindigde, was mooi. Ik heb me vermaakt in deze Tour. Qua plezier was het de mooiste die ik heb gereden."

Een schril contrast met vorig jaar, toen Vanmarcke zich luidop de vraag stelde of hij nog wel moest terugkeren naar de Tour. Dat deed hij wel, en hij kreeg zijn plaats in de sprinttrein. "Het ging beter en beter met de sprinttrein", gaf hij aan. "We hebben een paar goede resultaten behaald. Geen absolute topresultaten, maar daar hoeven we niet ontgoocheld over te zijn. We nemen dit mee naar volgend jaar."

Niet naar Etixx

In 'Vive Le Vélo' bij Karl Vannieuwkerke op Eén liet Vanmarcke zondagavond ook nog van zijn tong rollen dat hij volgend seizoen al zeker niet naar Etixx-QuickStep trekt. Die ploeg sloot recent nog een nieuw contract met Tom Boonen.

(Belga/FJA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!