Sep Vanmarcke: “Ik ga mezelf geen topfavoriet noemen”

© BELGA
Redactie KW

Op de vooravond van de Omloop Het Nieuwsblad blikte Sep Vanmarcke (LottoNL-Jumbo), in 2012 al eens winnaar, tijdens een persconferentie in het rennershotel vooruit naar de openingsklassieker.

“Ik ben in orde voor het openingsweekend”, meldde Vanmarcke. “Ik ben met een goed gevoel uit de Ronde van de Algarve gekomen.”

“Ik ga mezelf geen topfavoriet noemen. Het is aan de media om dat te bepalen. Ik wil dit seizoen opnieuw een stap vooruit zetten. Ik heb alvast meer tactische kennis opgedaan en dat is altijd meegenomen. Ik kan de koers nog iets beter inschatten en zo wat meer energie sparen waar nodig. Ik verschoot op bepaalde momenten te veel kruit. Mij echt volledig wegsteken is niet aan mij besteed. Ik zit zo niet in elkaar en heb door de jaren heen mijn eigen stijl van koersen ontwikkeld. Ik was en ben nog steeds niet snel tevreden. Win ik niet, dan ben ik in het begin toch niet echt genietbaar. Wij hebben ongeveer dezelfde ploeg als vorig seizoen, maar met weer wat meer ervaring. De voorbereiding verliep perfect. Zowel voor mezelf als voor het team. Ik reed de Ronde van de Algarve en trainde in aanloop naar het nieuwe seizoen, zoals steeds, stevig door. Ik werkte ook enkele stratenlopen af. Ik doe dat nu eenmaal graag. Wij kennen geen zieken, iedereen is topfit voor zaterdag.”

“Mijn gewicht is met drie kilogram toegenomen. Spiermassa welteverstaan, mijn vetgehalte is nog steeds hetzelfde. Of dit beter zal zijn om te presteren in de Omloop Het Nieuwsblad weet ik zaterdagavond wel te vertellen. De weersverwachtingen? Regen en koude maken de koers zwaarder. Voor mij mag het dus. Ik kan goed fungeren in de regen en wind. Hoe lastiger hoe beter voor mij. Ik ben 26 jaar. Lukt het nu niet, dan heb ik nog wel een tijdje. De conditie is goed, ik heb zelfvertrouwen, kortom ik ben er zeker klaar voor.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier