Sep Vanmarcke : “Iedereen is verrast dat Belkin stopt”

© BELGA
Redactie KW

Sep Vanmarcke is momenteel aan de slag in de Ronde van Zwitserland.


© BELGA

Daar bereikte hem dinsdagmorgen het nieuws dat zijn ploeg Belkin op zoek moet naar een nieuwe hoofdsponsor. Het gelijknamige Amerikaanse bedrijf besliste immers een optie in het contract te lichten waardoor het de sponsoring van de Nederlandse wielerformatie eind 2014 kan stopzetten. “We waren allemaal erg verrast toen we het vanmorgen hoorden. Iedereen in de ploeg kreeg een sms van Richard (Plugge, teammanager)”, zegt Vanmarcke aan Cyclingnews. “Alles zag er goed uit voor de toekomst. De sponsor Belkin leek heel tevreden. De gesprekken gingen goed en in Californië leek een akkoord dichtbij, maar blijkbaar is het anders gelopen.”

“Erg in de war”

De 25-jarige Vanmarcke tast net als zijn collega’s in het duister wat betreft zijn toekomst. “Ik weet niet waar dit zal naartoe leiden. Ik ben erg in de war, net als de anderen. Ik hoop dat ze snel een nieuwe sponsor vinden en we naar de toekomst kunnen kijken.”

Op papier heeft Vanlmarcke nog een contract tot 2016. “Ik ben tevreden in deze ploeg”, zegt het nummer 3 uit de voorbije Ronde van Vlaanderen. “Ik hoop dat de ploeg volgend jaar nog bestaat en we kunnen voortdoen. De komende weken zullen we al wijzer worden. We kunnen alleen maar hopen.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier