Sep Vanmarcke: “had twee jaar terug betere benen”

© BELGA
Redactie KW

Sep Vanmarcke (LottoNL-Jumbo) kende heel wat pech tijdens de jubileumeditie van de Ronde van Vlaanderen. Hij moest tot tweemaal toe van fiets wisselen maar sloeg terug en pakte toch een derde plaats.

“Twee jaar terug had ik betere benen in de finale”, stelde Vanmarcke. “Er liep van alles mis in de wedstrijd. De hele dag eigenlijk. Ik moest hierdoor zestig tot wel zeventig kilometer krachten verbruiken, die ik op het einde te kort kwam. De positie op mijn eerste fiets had ik in het begin van de koers al eens gewijzigd. Bij mijn reservefiets was dat niet het geval en er was ook nooit tijd om dat te doen. Ik reed lang in een verloren positie, maar dankzij de ploegmakkers slaagde ik er alsnog in om vooraan post te vatten. Ik mag dan ook blij zijn dat ik dan nog derde word. Op de Paterberg moest ik Peter Sagan laten rijden. Hij had me op de Oude Kwaremont als eens serieus pijn gedaan. Ik moest daar al alles geven om te volgen. Dan was het beste er af. Toen ik recht ging staan op het steilste stuk van de Paterberg kreeg ik krampen. Ik hoopte dan met Fabian Cancellara terug te kunnen komen in de slotkilometers, maar we schoten echt niet op.’

“Toen Kwiatkowski en Sagan aangingen, wist ik wel dat het zaak was om mee te gaan. Ik zag hen ook wel bezig in de E3 Harelbeke. Dat zijn nu eenmaal grote motoren. Daar spatte de finale helemaal open.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier