Sep Vanmarcke fietste met veel plezier op kop

© BELGA
Redactie KW

Sep Vanmarcke toonde zich donderdag in de twaalfde Tourrit. Tot op 13,8 kilometer van de top van Plateau de Beille bleef hij voorop met Michal Kwiatkowski.

Teleurstelling overheerste bij Vanmarcke na de kassei-etappe vorige week naar Cambrai, toen hij genekt werd door dubbele materiaalpech. Vanmarcke zat zo diep in de put dat hij zich luidop afvroeg of hij nog iets te zoeken had in de Tour. Een groot verschil met donderdag. “Ik heb me eindelijk nog eens geamuseerd op de fiets”, zei hij. “Ik zat na de kasseirit heel diep en vroeg me af waarom ik het nog allemaal deed, maar zo’n dag als vandaag, dat is leuk, dan heb je weer plezier in de fiets en dat had ik echt even nodig, zeker ook na mijn voorjaar vol pech. Dit geeft weer even moed. Natuurlijk, ik zit wel stikkapot nu, maar het was plezant om zo nog eens voorop te rijden.”

Hoop op top 10-plaats

Zijn ploeg LottoNL-Jumbo had instructies gegeven om mee te springen in een vroege vlucht en dat deed Vanmarcke. “Vooral om Robert Gesink dan in het slot te kunnen helpen. Uiteindelijk overleef ik bijna tot op het eind met Kwiatkowski. Ik had het lastig op die voorlaatste klim en heb hem gezegd dat ik geen kop zou doen. In de vallei daarna werkten we dan goed samen, maar Plateau de Beille, was er te veel aan voor mij. Die klim is echt veel te steil voor mij, een ‘moordklim’, en ik moest hem laten rijden. Even hoopte ik nog op top tien, maar op het eind ging ik echt niet meer vooruit. Ik ben blij dat het er op zit nu.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier