Sep Vanmarcke: “Diep in de finale nog een rol spelen”

Redactie KW

De Waregemnaar is de enige West-Vlaming die om 10 uur aan de start stond van het WK wielrennen. Zijn plaats binnen het team is ‘net achter de drie kopmannen’.

“Ik wil er bij zijn in de finale”, blikte Sep Vanmarcke eerder deze week vooruit op het WK. “Maar ik ben niet de renner die het verschil zal kunnen maken op die laatste helling en weg zal kunnen rijden. Ik zal al blij zijn als ik diep in de finale nog een belangrijke rol kan spelen.”

De drie kopmannen in het Belgische kamp luisteren naar de namen Philippe Gilbert, Tom Boonen en Greg Van Avermaet. Vooral die laatste liet de voorbije weken uitstekende resultaten optekenen en lijkt gebrand op een goede prestatie. “Het zou gemakkelijker zijn als er maar één uitgesproken kopman is”, stelde Sep Vanmarcke. “Iemand die er met kop en schouders bovenuit steekt. Dat werkt eenvoudiger. Nu goed, de koers zal wel duidelijk maken wie van de Belgen de sterkste is.”

“Het mag regenen, maar het hoeft niet”

Bij de start op zondagmorgen kon Sporza Vanmarcke nog even aan de tand voelen. De tactische bespreking met bondscoach Carlo Bomans had op zaterdagavond niet veel nieuwe zaken aan het licht gebracht. “Nee, alles was al besproken. We hebben nog eens samen gezetten en alles samen overlopen. Alles is voor iedereen duidelijk.” Hoewel Vanmarcke traditioneel sterk is in gure weersomstandigheden, hoeft dat voor hem niet per se. “Het mag regenen, maar het hoeft niet. Het wordt nu al gevaarlijk genoeg, dat zagen we de voorbije week.”

Ten slotte liet de Waregemnaar zich nog uit over zijn rol binnen het Belgische team. “Ik sta net achter de drie kopmannen en moet mij zo lang mogelijk sparen. Ik hoop dat het allemaal goed uitpakt en dat ik diep in de finale nog kan mijn rol spelen. Als het zo gesloten blijft zoals in de andere reeksen, zal het pas helemaal op het laatste openbreken.

(AD – Foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier