Sep Vanmarcke (Belkin) mikt op etappewinst in Tour

Redactie KW

Eén van de kanshebbers voor etappewinst tijdens de vijfde Tourrit, met start in Ieper en de passages in de ‘Hel van het Noorden’, is Sep Vanmarcke. Hij zal er van Belkin een vrijgeleide krijgen om zijn ding te doen op weg naar Arenberg.

“Die vijfde etappe is nochtans niet echt op mijn lijf geschreven. Daarvoor is ze minstens 100 kilometer te kort en niet lastig genoeg”, verrast Vanmarcke. “Maar ik ga niet ontkennen dat ik die rit wel met rood aangekruist heb. Het is de etappe die me het meest moet liggen. Ik kijk er reikhalzend naar uit. Al zijn er daarna ook nog enkele overgangsritten waarin ik kan scoren.”

Bauke beschermen

Belkin heeft met Bauke Mollema een kandidaat voor het podium in huis. “We zullen hem tijdens die vijfde rit zo goed mogelijk beschermen zodat hij geen tijd verliest op de andere podiumkandidaten.”

“Wanneer mijn Tour de France geslaagd zal zijn? Dat is nu moeilijk te zeggen”, aldus Vanmarcke. “Het liefst van al met een ritwinst en als ik dan al mag kiezen, mag dat al op dag vijf van de Tour zijn.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier