Sep Vanmarcke baalt na kasseirit: “Ik had hier veel meer van verwacht”

© BELGA
Redactie KW

Sep Vanmarcke droomde al weken van de kasseirit naar Cambrai, maar werd andermaal genekt door pech. Hij finishte als 145e, op ruim zeven minuten van winnaar Tony Martin.

Vanmarcke was niet meteen aanspreekbaar. Nadat hij naar de dopingcontrole was geweest, wilde hij geen commentaar kwijt aan de journalisten en reed hij teleurgesteld naar de teambus. Pas na enige tijd kwam hij, bijna tot tranen toe bewogen, buiten voor een kort commentaar. “Ik keek zo lang uit naar die etappe”, zei hij, “en ik heb er alles aan gedaan om hier een resultaat te rijden, maar het is me niet gelukt door pech. Ik ben zwaar ontgoocheld.”

Vanmarcke toonde zich voor die pech verschillende keren, maar raakte niet weg. “Ik kwam na mijn eerste lekke band nog terug, maar moest toen op de laatste strook risico’s nemen om op te schuiven. Door het stof zag ik alleen al snel geen hand voor ogen meer en vervolgens reed ik nog een keer lek. Toen wist ik dat het over was”, baalde hij. “Het is jammer dat het zo eindigt, want ik had hier meer van verwacht.”

Fantastische daguitslag weg

Zijn Nederlandse ploegmaat Robert Gesink, veertiende op 3 seconden, van Martin, had wel lof voor Vanmarcke. “In Sep had ik een ideale maat, hij weet hoe het werkt en kan heel goed positie kiezen. Jammer dat Sep op de voorlaatste strook lek reed, dat kostte ons waarschijnlijk een fantastische daguitslag.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier