Seingevers: “Brugge is te laat in actie geschoten”

Philippe Verhaest

Jurgen Dierckens, medevoorzitter van de New Safe Seingevers uit Roeselare, hoopt dat zijn club in 2017 nog langs het parcours van de Ronde mag postvatten.

Dit jaar vaardigden de New Safe Seingevers maar liefst zestig mensen af om de orde en veiligheid langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen te waarborgen. “Daarvoor kregen we 10 euro per doortocht. Voor het geld hoef je het dus niet te doen”, zegt medevoorzitter Jurgen Dierckens. “Wij staan machteloos tegenover deze beslissing, maar we vinden het erg jammer. We oefenen onze hobby immers liever in eigen streek uit.”

Toch hoopt Jurgen dat de Flanders Classics ook in 2017 nog beroep zal doen op de diensten van de New Safe Seingevers. “Ikzelf stond al in Ruddervoorde, Deerlijk, Hooglede en Roeselare. We hebben goeie contacten met de organisatie en stiekem hoop ik wel op een plekje langs de Muur van Geraardsbergen. Dat is volgens mij ook de enige reden waarom de startplaats naar Antwerpen verhuist: de Muur moet opnieuw in het parcours.

Dat de Ronde West-Vlaanderen nu helemaal links laat liggen, vindt Jurgen bijzonder jammer. “West-Vlaanderen en de Ronde, die zijn met elkaar verweven. Dat houdt nu op. Aan de andere kant heeft Brugge ook veel te laat gereageerd. Waarom schieten ze pas in actie in het jaar dat hun contract als startplaats afloopt? De onderhandelingen moesten drie jaar geleden al opgestart zijn.” (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier