Sasha Weemaes wint eerste rit in West-Vlaanderen Cycling Tour

Redactie KW

De nieuwelingen kwamen vandaag aan de bak in Meulebeke voor de West-Vlaanderen Cycling Tour. Sasha Weemaes uit Melsele beschikte in de openingsrit over de beste benen.

Sasha Weemaes mocht de eerste gele trui aantrekken in Meulebeke. (Foto WO)

Ondanks de regen trokken na 15 kilometer Sasha Weemaes en de Amerikaan Gage Hecht in de aanval. Meer dan 35 seconden voorsprong kregen ze niet, maar ondanks een tegenaanval van Sean en McElroy en Wouter Van Ende bleven de twee voorop. Weemaes, die onderweg ook de bonificatieseconden meepikte, zou finaal ook afstand nemen van Hecht en met vijftig meter voorsprong zijn tiende zege van het seizoen behalen.

Een kleine dertig seconden na de winnaar won Gerben Thyssen de pelotonspurt voor de West-Vlamingen Guillaume Van Keirsbulck en Robbe Debuyck.

Ploegentijdrit

In de ploegentijdrit stond er geen maat op Wielerteam Waasland. Ze klaarden de klus in 8 minuten en 15 seconden, drie seconden sneller dan BC Balen, dat op een fractie van een seconde werd gevolgd door CT Avia Crabbé Westhoek. Zij deden er een dikke 8’18” over. CT DJ-Matic Kortrijk werd vierde met 8’31”, vijfde waren de Kastelse Durvers met 8’33”.

Na de ploegentijdrit blijven het geel en het groen voor Sasha Weemaes, in het jongerenklassement leidt nu de Nederlander Tom Peters.

Sasha Weemaes wint eerste rit in West-Vlaanderen Cycling Tour

De ploegentijdrit werd met ruim verschil gewonnen door het Wielerteam Waasland VZW van gele truidrager Sasha Weemaes. (Foto WO)

(WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier