Sanne Cant wint Weversmisdagcross in Otegem

Sanne Cant werd zondag nog Belgisch kampioen in Koksijde. © BELGA
Redactie KW

De 27-jarige Sanne Cant heeft maandag de veldrit in Otegem bij de vrouwen elite gewonnen. De wereldkampioene haalde het in deze zogenaamde ‘losse cross’ van de Luxemburgse Christine Majerus, die vorig jaar beslag op de eindzege nam.

Ellen Van Loy finishte als derde voor de Amerikaanse Elle Anderson en de Britse Helen Wyman. Loes Sels eigende haar de zesde plaats toe. Voor Sanne Cant werd het meteen haar veertiende zege van het seizoen, haar tweede overwinning op evenveel dagen tijd na het BK.

Het was Ellen Van Loy die de beste start nam met de Luxemburgse Christine Majerus en wereldkampioene Sanne Cant in haar wiel. Dit drietal sloeg al vrij snel een kloof op de rest van het deelnemersveld. Christine Majerus nam het commando vlug over, sloeg een kloof, maar op een vettige strook slaagde Sanne Cant erin haar wiel te pakken. Voor Ellen Van Loy ging het allemaal te snel. Nog voor halfcross sloeg Van Loy dan ook nog eens tegen de vlakte waardoor ze haar winstkansen helemaal door de neus geboord zag worden. Sanne Cant bleef fiks doorgeven en trok de slotronde in met een voorsprong van zowat 10 seconden op Christine Majerus.

De wereldkampioene kwam niet meer in de problemen en legde zo beslag op haar veertiende zege van het seizoen. Majerus consolideerde haar dichtste ereplaats en ook Ellen Van Loy stond de derde plaats niet meer af. Sanne Cant volgt zo de Luxemburgse Christine Majerus op als eindlaureate van de zesde editie van Weversmisdagcross.

Uitslag

1. Sanne Cant (Iko-Beobank) in 46:30, 2. Christine Majerus (Lux) op 0:16, 3. Ellen Van Loy 1:02, 4. Elle Anderson (VSt) 1:10; 5. Helen Wyman (GBr) 1:30; 6. Loes Sels 1:47; 7. Thalita de Jong (Ned) 1:56; 8. Geerte Hoeke (Ned) 2:41; 9. Jolien Verschueren 2:54; 10. Manon Bakker (Ned) 3:21.