Sanne Cant wint cross bij de vrouwen in Ardooie

© BELGA
Redactie KW

Ze haalde het licht afgescheiden voor de Nederlandse Thalita de Jong.

Sanne Cant (Enerthem) heeft donderdag de Kermiscross in Ardooie gewonnen. De Amerikaanse Elle Anderson vervolledigde het podium. Jolien Verschueren finishte als vierde en Ellen Van Loy werd vijfde.

Het was Thalita de jong die de beste start nam en meteen alleen aan de leiding kwam. Cant, Van Loy, Verschueren en Elle Anderson volgden wat verderop. Gaandeweg werd het deelnemersveld op het zware en modderige parcours helemaal uiteengeschud. De jong bleef de wedstrijd domineren en leek op weg naar de eindzege tot in de slotronde Sanne Cant alles op alles zette en alsnog de wereldkampioene achter zich kon houden.

“Op een gegeven moment moest ik een kloof van zowat 20 seconden dichten op Thalita de Jong. Toen ik naar haar probeerde te rijden, bleef ik plots met mijn stuur achter een lint hangen en werd mijn achterstand opnieuw groter. Tijdens de slotronde ben ik vol doorgegaan en kon ik weer aansluiten bij de wereldkampioene. Op een zware strook versnelde ik en was de klus meteen geklaard”, gaf Sanne Cant mee. “Alles begint stilaan goed te lopen. Deze week trainde ik verschrikkelijk hard en daarom dacht ik vandaag niet echt te kunnen meedoen voor de zege. Gelukkig was het anders. Volgende week, tijdens het Europees kampioenschap, wil ik er zeker staan. Ik zou ook dit seizoen nog met die trui verder door willen crossen. Ik voel me elke week beter en beter worden en er is volgens mij nog zelfs meer progressie mogelijk. Dat stemt me alvast heel positief ook naar wat komend weekend volgt met de wereldbekercross in Valkenburg.”

De top 10

1. Sanne Cant (Enertherm) in 40:40

2. Thalita de Jong (Ned) op 0:03

3. Elle Anderson (VSt) 1:06

4. Jolien Verschueren 1:12

5. Ellen Van Loy 2:15

6. Rebecca Fahringer (VSt) 2:45

7. Kim Van De Steene 3:03

8. Joyce Vanderbeken 3:26

9. Manon Bakker (Ned) 3:32

10. Ceylin Del Carmen Alvarado (Ned) 3:45