Sander De Pestel wint geanimeerd BK juniores in Hooglede

Plaatselijk burgemeester Rita Demaré overhandigde de gepaste trofeeën. © JD
Redactie KW

Het nationaal kampioenschap voor juniores in Hooglede-Gits kende een heel geanimeerd scenario, met talloze ontsnappingen. Finaal won Oost-Vlaming Sander De Pestel na 13 ronden van 10 km het pleit voor Stijn Demolder (Antwerpen) en onze West-Vlaming Aaron Dewachter.

Het waren Thibau Verhofstadt en Gerben Thijssen die vrijwel onmiddellijk na de start voor de eerste aanval van de dag zorgden. Enkel laatstgenoemde bleef volharden en mocht zo alleen de tweede ronde intrekken. Thijssen kreeg wat verderop het gezelschap van Alex Colman en Yentl Bekaert. Op negen ronden van het einde vervoegden ook Ruben Apers, Sander De Pestel en Lothar Verhulst de drie leiders. Halfkoers bedroeg de voorsprong van de zes vluchters, op een heel nerveus peloton, iets minder dan één minuut. Door het hoge tempo moesten Bekaert en Colman er voorin af.

Met nog vier ronden te rijden smolt echter alles opnieuw samen. Op twintig kilometer van de finish vonden Stijn Demolder, Yarno Vandenbroeck, Stef Claes, Tom Vandermosten, Robbe Debuyck, Adrien Houbben en Bram Ualgasi zich geroepen om te gaan versnellen maar ook deze vlucht was geen lang leven beschoren. Stijn Demolder trok in volle finale opnieuw in de aanval. Hij kreeg nog Lothar Verhulst, Sébastien Grignard, Sander De Pestel, Stef Claes, Tom Vandermosten en Aaron Dewachter in steun. In de daaropvolgende sprint met zeven was Sander De Pestel de snelste en de Oost-Vlaming volgt daarmee Bjorg Lambrecht op als Belgisch kampioen.

(JD/Belga – foto JD)

Top 10:

1. Sander De Pestel (Van Moer) de 130 km in 3u08:15 (gem: 41,434 km/u)

2. Stijn Demolder z.t.

3. Aaron Dewachter z.t.

4. Lothar Verhulst z.t.

5. Stef Claes z.t.

6. Tom Vandermosten z.t.

7. Sébastien Grignard z.t.

8. Robbe Debuyck op 6″

9. Thomas Vansteelandt z.t;

10. Sasha Weemaes z.t.

Hieronder vind je de volledige uitslag:

BK Juniores.pdf